Klättring på vägg inomhus en ny modefluga

Att klättra på inomhusväggar har blivit mer populärt sedan början av 1990-talet. Och de flesta inomhusklättrings centrum, gym och organisationer har nu sina egna väggar. Dessa väggar varierar i svårigheter från nybörjarklättring till toppbeläggning och komplexa klättringsbanor.

Klättring har blivit en ny modefluga

Bland sportens unga individer och utvecklas långsamt till sin egen idrott. Det finns många former av klättring och en av de enklaste formerna. Är att använda en traditionell vägg för klättraren att klättra uppför.

Att klättra på inomhusväggar kan vara en oerhört givande aktivitet. Eftersom klättraren inte behöver oroa sig för att falla och slå sig. Klättraren som är faktiskt placerad längst ned på väggen och hänger fast vid klätterrepet som är fäst till klättraren. Denna typ av belaying kan vara oerhört knepigt och kräver ofta mer än en person. För att hela systemet ska fungera ordentligt.

Att utföra de första klättringarna

Är en av de vanligaste svårigheterna att lära sig klättra inomhus. De ursprungliga väggen måste ändras för att klättra högre och snabbare. Och det första är få klättertekniken att stämma, har gjorts är det dags att flytta till belaying-system. Det finns en stor mängd säkerhetssystem, var och en specificerad för olika klättringsnivåer.

Belaying-system finns i alla former och storlekar, men huvudtyperna är: direkta dragremmar och repsystem. Beläggningsanordningar som enkel kam, ring, snabbdragning och viktanvändning, multihöjd då man rör sig upp och ner. Topprep , monorail, monofilament, mellanlängd och lyftband som ibland kallas för lyftdrag. Du kan också hitta beläggningsanordningar som fäster vid en sele istället för klättrarens händer, beläggningssystem. Som fungerar enligt principen om stigningen, vilket innebär att din hand hålls från väggen medan enheten fungerar. Och enheten använder tryck för att göra klättrare klättra högre och effektivare.

Belaying är hjärtat av inomhus bergsklättring och de enheter. Som fungerar enligt principen för klättringen är kända som direkt drag belays. Direktdragningsarmar är ganska lika med topprepssystem genom att klättraren börjar på det översta repet. Och arbetar sig uppåt mot väggen, vilket ofta leder upp till beläget. Och drar sedan i repet för att komma högre upp till ett beläge på toppen.

Det finns många sätt att säkra och förankra

Det övre repet som helt kan förändra klättringens svårighet. Vissa stigningar är utformade så att det är viktigt att ett växelsystem eller annat system. Måste användas för att förankra det övre repet. Dessa stigningar skulle vara kända som topp-rutter eller mycket svåra.

Direktdragningsskyddet är en öppen beläggningsanordning som vanligtvis används när du arbetar upp en svår, potentiellt mycket brant stigning. Spelaren drar mot klättraren som rör sig upp med sin fria hand för att justera greppet. Om du klättrar och testar den här enheten kommer du snart att få reda på att du behöver hjälp!